Buy
Уникална автентична къща в Жеравна
59 000 EURO
Уникална автентична къща в Жеравна
59 000 EURO
Бойка Николас
+359 877 214 549
Вижте всички обяви на агента

Код на офертата: 4918

Локация: България, област Сливен,
с. Жеравна

Преглеждания:
203 преглеждания

Тип на имота: Многостаен
Застроена площ: 132 кв.м.
Обзавеждане: Обзаведен
Етаж: 2 от 2
Вид строителство: Дървена конструкция
Отопление: Локално Отопление
Брой стаи: 5
Етап на завършеност:
Въведен в експлоатация
Местоположение и предимства на района:

Жеравна - селище паметник на културата.

Описание:

Брейн Тръст продава двуетажна уникална къща с архитектурна, културна и историческа стойност, разположена в живописния Котленски Балкан - с. Жеравна

Къщата е напълно реновирана и изцяло ремонтирана и обзаведена. Разгърната застроена площ 132 кв.м.

Граници на имота – от 2 страни улица, от 2 страни други сгради. Прилежащото дворно място е 4 кв.м, подходящо за паркомясто.

Двата етажа са с отделни входове.

На първия етаж е изградена 200 годишна автентична фурна с пещ, използвана до скоро по предназначение. Етажът е с едно основно помещение, в което е пещта; едно помещение служещо за подготовка на печивата и месене, склад и санитарен възел. В момента този етаж се използва за ателие за изработка и продажба на текстилни изделия.

На втория етаж има предверие, 2 стаи, обособено и напълно оборудвано кухненско помещение и 2 санитарни възела с бани. Етажът е бил предназначен за търговско помещение – кафене. Съответно е обзаведен и оборудван за такова, заедно с всички необходими разрешителни за дейност. В последствие е преобразуван на апартамент за настаняване на гости. В момента в него могат да бъдат настанени 4 души.

Имотът се продава с обзавеждането, което е автентично и изработено по поръчка.


Предимства на имота:

Намира се в люлката на българското Възраждане - с. Жеравна.

Притежава историческа, културна, архитектурна и духовна стойност.

Имот с история.

Екстри:

Двор - паркомясто.

Огледи:

Ако желаете да направите оглед на този имот, свържете се с нас и отговорния за офертата консултант, ще го организира в удобно за Вас време.

Запазване на имот:

Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни:

Консултации и съдействие за получаване на одобрение за ипотечен кредит, интериорен дизайн, проектиране, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги, вадене на документи, застраховка на движимо и недвижимо имущество, управление и поддръжка и др.

Особености на имота:
  • Асфалтов път
  • Ток
  • Вода
  • Двор
  • Гледка
  • Канализация
Подобни имоти: