Buy
Къщата с ореха, с. Бистрица
250 000 EURO
Къщата с ореха, с. Бистрица
250 000 EURO
Стела Неделчева
+359 877 214 549
Вижте всички обяви на агента

Код на офертата: 4330

Локация: България, област София,
с. Бистрица

Преглеждания:
490 преглеждания

Тип на имота: Къща на село, Къща в града
Разгъната застроена площ: 125 кв.м.
Площ на парцела: 381 кв.м.
Етажност: 2
Вид строителство: Тухла
Отопление: Локално Отопление
Брой стаи: 4
Брой спални: 3
Брой бани: 2
Етап на завършеност:
Въведен в експлоатация
Местоположение и предимства на района:

Бистрица е между най-старите села от Софийския район, намиращи се в ниските склонове на Витоша. Като се има предвид чистотата на въздуха, тишината и спокойствието, преминаващите две витошки реки, в които текат снежните води от върховете на планината, добре уредената търговска мрежа, здравеопазване и редовна автобусна връзка с големия град, може без преувеличение да се каже, че качеството на жизнената среда в село Бистрица е на високо ниво.

Описание: "Къщата с ореха", 2021

Имаме удоволствието да представим имот за продажба в с. Бистрица, а именно къща с история и съхранени традиции. Намира се в старата част на селото, на 300 метра от църквата св. Георги Победоносец, като дворното място към нея е 390 кв.м..

Представлява двуетажна къща с разгърната застроена площ от 125 кв.м., със следното разпределение:

  • 1 етаж - светла дневна с френски прозорци и висок таван (тип галерия), трапезария, кухня, баня
  • 2 етаж - 3 спални (родителска, детска и гостна) и тоалетна.

В двора има постройка, тип лятна кухня, 12-метров кладенец, външна чешма, зеленчукова градина и веранда, на която се излиза от дневната. Има и избено помещение с външен и вътрешен вход, както и външно стълбище с антре и тераса за детската спалня на втория етаж.

Къщата е строена в началото на 30те години на миналия век, като всеки от собствениците е добавял късче история към имота във времето. Към днешна дата имотът е преустроен спрямо всички съвременни архитектурни и конструктивни изисквания в семейна къща с три спални и е изключително удобна за живеене, поради близостта си до София и отличната инфраструктура на Бистрица. Отоплението е предвидено чрез електричество, като са монтирани конвекторни радиатори и изградена разводка за монтиране на климатик в хола, а за създаване на уютна атмосфера, собствениците са поставили и печка, тип "камина". Изградена е и инсталация за СОТ.

В имота има запазени ценности, като например дялани камъни и зид от първия собственик (Петър каменаря), оригинално мандало на входната врата, както и дърворезба от втория собственик, който е бил известен в селото като Капитана, тъй като е бил капитан далечни плавания. Орехът пред къщата, който дава и името й, е саден в началото на 20ти век. Имотът има интересна история, за която ще се радваме да ви разкажем.

Търсят се нови собственици, които биха искали да допишат тази история.

Огледи:

Ако желаете да направите оглед на този имот, свържете се с нас и отговорния за офертата консултант, ще го организира в удобно за Вас време.

Запазване на имот:

Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни:

Консултации и съдействие за получаване на одобрение за ипотечен кредит, интериорен дизайн, проектиране, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги, вадене на документи, застраховка на движимо и недвижимо имущество, управление и поддръжка и др.

Особености на имота:
  • Мазе
  • Двор
  • Гледка
  • Таван
  • Асфалтов път
  • Ток
  • Вода
  • Канализация