Buy
Имоти с бизнес биоземеделие около Добрич
640 044 EURO
Имоти с бизнес биоземеделие около Добрич
640 044 EURO
Таня Конакчиева
+359 877 214 549
Вижте всички обяви на агента

Код на офертата: 4368

Локация: България, област Добрич, с. Одринци,
с. Плачидол

Преглеждания:
7 преглеждания

Тип на имота: Урегулиран, Земеделска земя, Промишлено помещение
Разгъната застроена площ: 1 530 кв.м.
Площ на парцела: 120 000 кв.м.
Описание:

Предлага се за продажба бизнес с прилежащите към него имоти, в района на гр. Добрич - с. Одинци и с. Плачи дол.

Бизнесът е за селскостопанско биологично производство, базирано на обща територия от 23,7 хектара земеделска земя, от която собствена 11,0 хектара и арендована 12,7 хектара. Цялата площ е покрита с подземна система за поливане. Площите са естествено защитени от язовира и съседна гора. Разположена е в землището на с. Одинци и непосредствено до едноименния язовир.

Отглеждани култури в периода 2004- 2020: 

 • Био- малини . Различни високодобивни сортове и маточник на нови сортове от 2017г.
 • Био-зърно от пшеница, спелта-пшеница и слънчоглед.
 • Био дини и пъпеши.
 • Орехова градина 1,5 хектара – засети ноември 2011г. Сортове Извор10, Силистренски, Дряновски. Ще влезе в прододаване 20-21 година.
 • Черешова градина 0,6 хектара – засадени в 2009 година. Сортове Каталин, Регина, Бигаро Бюрла. Плододаващи за 6-та година.
 • Лешникова ивица 0,2 хектара – засадени 2006 година. Сортове Римски и Ран Трапезунски. Плодоващи.
 • Защитен пояс от дървета „Гледича” по юго-западна граница на стопанство.

Биопроизводството е върху плантация от общо 23,7 хектара /58,7 акра/ биологично сертифицирани (от 2006 година!) площи, В това число собствена земя 10,975 хектара. Всички земи са над кота на преливник на язовир и не са застрашени от наводняване. Естествения наклон дава оттичане на дъждовни води без риск от наводване на засети култури. 

Към плантацията има и производствена база, която представлява и се състои от:

 • Стопански двор в регулация от общо 3 парцела по действащ регулационен план на село Одринци, обл. Добрич с обща площ 8000 (осем хиляди) кв.м. Достъпен по асфартирана селска улична мрежа.
 • Сгради – две масивни халета с метална конструкция, със застроена площ 792,00 кв.м ; Сграда Лаболатория със застроена площ 170 кв.м., КПП има застроена площ 16 кв.м.
 • Метален навес до сграда /непокрит/ - 172 кв.м.
 • Асфалтиран стапански двор с площ 5 дка. Метална ограда с бетонна основа.

Има потенциал за развитие чрез използване Еврофондове.

Към бизнеса има и хладилна база в с. Плачи дол, представляваща предприятие за преработка, замразяване и съхранение на плодове и зеленчуци, изградено в урегулиран парцел с площ 2185 кв.м. Предимство е близостта до админстративния център гр. Добрич – на 4 км. Лесно достъпно целогодишно по изградена пътнотранспортна асфалтова мрежа. Осигурено ел и водозахранване от обществените мрежи на територията на областта и в с. Плачи дол. 

В предприятието са проектирани и създадени: работни помещения , складове, съблекални , сервизни помещения и камери за съхранение на свежи и замразени плодове до/след преработка и реализация.

Пуснато е в експлоатация през 2007 г.

Съдържа основни работни части :

 • Хладилна камера №1 - Замразяване на плодове ( разчетено по малини ) до -20°С в геометричния център, след предварително охлаждане до +5 / +10°С. Площ 100 кв.м. Обем 400 куб.м. 
 • Хладилна камера № 2  - Охлаждане и съхранение на плодове в свежо и замразено състояние. Площ 80 кв.м. Обем 320 куб.м. 
 • Хладила камера № 3 - Охлаждане и съхранение на плодове и зеленчуци.  Площ 116 кв.м. Обем 464 куб.м. 
 • Работна зала - климатизирана - Място за обработка на получена суровина .Охлаждане и съхранение на плодове и зеленчуци. Етикиране и подготовка за товарене при реализация.  Площ 80 кв.м. Височина 4 м. Обем 320 куб.м.  
 • Шоков тунел  - Бързо /шоково / замразяване на продукти. 
 • Предприятието разполага и с допълнително оборудване, използвано при приемането, обработката, сортирането и опаковането на суровината и готовата продукция. 
 • Собствен трафопост за електро захранване от националната мрежа с мощност 250 kW. 
Огледи:

Ако желаете да направите оглед на този имот, свържете се с нас и отговорния за офертата консултант, ще го организира в удобно за Вас време.

Запазване на имот:

Имотът може да бъде резервиран и свален от продажба със заплащане на депозит, след което се прекратява провеждането на огледи с други купувачи и започва подготовка на документите за сключване на предварителен и окончателен договор. Свържете се с отговорния брокер за този имот за подробна информация относно процедурата на покупка и начините за плащане.

Допълнителни:

Консултации и съдействие за получаване на одобрение за ипотечен кредит, интериорен дизайн, проектиране, строителни и ремонтни дейности, обзавеждане, юридически и счетоводни услуги, вадене на документи, застраховка на движимо и недвижимо имущество, управление и поддръжка и др.

Подобни имоти: